De beste apps om podcasts te luisteren

Podcasts worden populairder het is dan ook logisch dat er en inmiddels ook steeds meer en betere mogelijkheden op de markt zijn om podcasts te volgen. Uiteraard kun je hier op Audiogeeks zelf je favoriete podcasts beluisteren, maar met de juiste apps krijg je nog veel meer mogelijkheden.

Zo kun je je abonneren, op de hoogte worden gebracht bij nieuwe afleveringen, podcasts op een later tijdstip hervatten, intro’s overslaan of zelfs stille momenten skippen. Lees hieronder enkele mogelijke apps voor iOS en Android apparaten! We noemen overigens niet telkens de meest standaard opties die elke player wel heeft, zoals het abonneren op je favoriete shows.


Pocket Casts (iOS en Android) | Pocket Casts is een van de oudste podcast apps in de app stores en heeft alle standaard opties, zoals ook het inkorten van stiltes in podcasts. Het biedt je de mogelijkheid je podcasts te synchroniseren op al je apparaten, geeft extra functies via CarPlay of Android Auto om podcasts in de auto te luisteren, of in je huis met Chromecast of Airplay. Pocket Casts biedt daarnaast een lijst met interessante podcasts gebaseerd op je luisterverleden en een speciaal tabblad waarin je snel kunt zien welke podcast je nog af moet luisteren en wat de nieuwe releases zijn. Ook leuk is de mogelijkheid om in een speicifke podcast te zoeken naar een bepaalde aflevering, bijvoorbeeld naar die ene gastspreker die je zo tof vond.


Castro (iOS) | Castro is ooit begonnen als betaalde app, maar al een poosje ook gratis te downloaden voor iOS devices. De gratis versie van de app geeft enkele coole functies, zoals het skippen van stiltes en een afspeellijst samenstellen van afleveringen (je kunt zelfs andere audiobestanden in je afspeellijst plaatsen). Ook kun je afleveringen versnellen of vertragen. Nu zijn er wel meer apps die dat kunnen, maar Castro zorgt er met wat extra magie voor dat het geluid alsnog goed blijft.

Er is wel een betaalde versie van de app die wat extra’tjes heeft, zoals het opdelen van de podcastafleveringen in secties die je vooraf kunt laten scannen of ze interessant zijn voor jou of niet.


Overcast (iOS) | Overcast heeft wat opties die de bovenstaande players ook hebben, zoals, zoals suggesties op basis van je luistergedrag en opties om stemmen te versterken (noemen ze Voice boost) en stiltes weg te filteren (Smart Speed). Ook met Overcast kun je afspeellijstne samenstellen, maar daarbij kun je podcasts als belangrijk bestempelen, zodat nieuwe afleveringen eerder worden afgespeeld in de lijst. Wat leuk is, is dat Overcast de optie heeft om audioclips van een podcastaflevering op te nemen en te delen met anderen. Ook kun je afleveringen downloaden om offline te beluisteren.


Stitcher (iOS en Android) | Stitcher is een prima optie om je favoriete podcasts te luisteren, hoewel de gratis versie wellicht niet aan te raden is vanwege de advertenties. Handig is dat je bijvoorbeeld afleveringen of afspeellijsten kunt downloaden om later offline te luisteren. Ook Stitcher kan goed communiceren met Android Auto en Airplay om je autoritjes leuker te maken. De premium versie geeft je de mogelijkheid om exclusieve shows te luisteren die nergens anders te luisteren zijn, of behind the scenes/bonusafleveringen van bepaalde shows.


Apple Podcasts (iOS) | Voor de iPhone bezitters is er een eigen podcast-app, die standaard op iedere iPhone geïnstalleerd staat. Deze is vrij standaard met functies als abonneeren, podcastafleveringen hervatten, mooie lijstjes om nieuwe podcasts te zoeken en een recensiesysteem. Ook hierbij kun je de afspeelsnelheid aanpassen, afspeelvolgordes vaststellen en uiteraard via je Smart Watch afspelen.


Spotify (iOS en Android) | Ook Spotify is begonnen aan de podcasthype. Ben je al grootgebruiker van dit platform, dan is het net zo handig je favoriete podcast hier te beluisteren. De app heeft een eigen tabblad voor podcasts, wat het ook weer wat overzichtelijker maakt. Ook zonder betaald abonnement kun je je abonneren op podcasts, afleveringen klikken om te beluisteren

Geef een reactie