Fanservice

Hosted ByMike van Dooyeweert

Fanservice is een podcast over fans en fandoms. Wat beweegt de fan?

Fanservice: aflevering 2 – Elja Looijestijn over … PODCASTS

In deze tweede aflevering gaat Fanservice al meteen meta! Deze aflevering gaat namelijk over het podcastfandom.

Elja Looijestijn is een echte podcastfan en inmiddels ook een expert op dit gebied. Elja is redacteur bij de VPRO-gids en is tevens een van de makers van de VPRO Koos-podcast. Ze luistert vaak beroepsmatig naar podcasts, maar heeft ook zeker een grote liefde voor het medium.

Met Elja praat ik over haar favoriete podcastseries en de aantrekkingskracht van de podcast. Wat maakt überhaupt een goede podcast? En wat zijn de belangrijkste verschillen en overeenkomst tussen Nederlandse en Amerikaanse podcasts?

1 comment on “Fanservice: aflevering 2 – Elja Looijestijn over … PODCASTS

  1. Orinda Duyster schreef:

    Aflevering 2 was ook weer een interessante aflevering. Al ken ik natuurlijk het fenomeen podcast en maak dit ook wel regelmatig maar dan eigenlijk meer in de video vorm, moet ik bekennen dat ik niet echt een podcast luisteraar ben. Weet eigenlijk niet waarom. Het komt misschien omdat vroeger altijd gezegd dat als je luistert je brein niet gestimuleerd werd dus ging ik lezen. Al hoewel ik actief ben met het podcast maken (nu zijnde dan) ben ik niet opgeroeid met het fenomeen podcast. Nou ja vroeger had je van die luistervertellingen en daar luisterde ik regelmatig na. Maar toen ik nog min meer niet echt lezen en ik kon dan plaatjes bekijken terwijl het spookje verteld werd en elke keer als je een belletje hoorde wist je dat je de bladzijde om moest slaan. Maar ik ben nu zeker geïnspireerd om toch eens een poging te doen. Het grappige is wel dat ik nu weer geconfronteerd bent met hoe ik een geek ben. Maar dat geeft niet. Het is niet alleen om iemand anders te kunnen zijn dan wie de buitenwereld ziet maar het is gewoon een toffe bezigheid en wereld waar je daadwerkelijk jezelf kan zijn.
    Het volgende thema aflevering lijkt me erg leuk! Ik heb altijd wel interesse gehad in D&D maar ik heb het nooit gespeeld. Dus kijk ik erg uit naar de volgende aflevering.

    Ik zie en hoor jullie de volgende keer maar weer!
    LLAP, Orinda aka Trekkie1982

Geef een reactie