Fanservice

Hosted ByMike van Dooyeweert

Fanservice is een podcast over fans en fandoms. Wat beweegt de fan?

Fanservice: Aflevering 1 – Nicolle Lamerichs over … FANSERVICE

Fanservice: Aflevering 1 – Nicolle Lamerichs over … FANSERVICE

Daar is ie dan: de allereerste aflevering van Fanservice! Om de naam maar meteen eer aan te doen, praat ik in deze aflevering met fanonderzonder Nicolle Lamerichs over fanservice.

In deze socialmedia-tijden lijken fans mondiger te zijn. Veeleisender soms. Er zijn zelfs fans die vinden dat de makers hen maar moeten bedienen. Voor de makers is het -aan de andere kant- soms verleidelijk om de fans hun zin te geven. En dat cateren gaat nog weleens mis (The Rise Of Skywalker, anyone?).

Met Nicolle praat ik over het fenomeen fanservice. Welke vormen zijn er eigenlijk? En zijn ook voorbeelden van goede fanservice?

1 comment on “Fanservice: Aflevering 1 – Nicolle Lamerichs over … FANSERVICE

  1. Orinda Duyster schreef:

    Wat een leuk begin aflevering. Ik als grote fan van Star trek enz kan me heel goed in vinden in wat er in deze aflevering gezegt word. Het is eigenlijk best wel interessant hoe een fandom ontstaat en hoe het in leven gehouden word. En ja ik kan erover mee praten, Ik doe er ook aan mee. Maar ik denk dat heel veel mensen met een karakter van een bepaalde series, films, boeken enz. Als ik naar mijzelf kijk… iedereen is gelijkwaardig. Of je nu wit, zwart, rood of geel ben, of je nu mens of alien ben, het maakt niet uit. Of wat ik heel erg heb is als ik een star trek uniform aantrek dan komt er een soort van trots bij kijken. Het heeft ermee te maken dat ik vroeger altijd bij het leger wilde en door mijn lengte werd ik niet aangenomen. Dan is Starfleet een goeie vervanger. Wat ik me tijdens de aflevering besefte is dat het fandom in nederland anders is in bijv Engeland. Daar is natuurlijk ook veel over te zeggen. Ik denk dat ik daar wel uren over kan praten over het Star Trek fandom maar dat doe ik maar ff niet. Ik kijk uit naar de volgende aflevering.

    Live long and Prosper, Orinda

Geef een reactie