DnDutch

Hosted ByRick Vechel

Hét Nederlandstalige podcastkanaal voor uitleg en spelervaringen van D&D!

Welkom bij Vechel Fantasy. Op dit kanaal kun je terecht voor DnDutch (een Nederlandstalige uitleg voor Dungeons & Dragons 5e), (educatieve) DnD voor kinderen, live play sessies en nog veel meer. Vechel Fantasy zijn de activiteiten op het gebied van spel en schrijven van mij, Rick Vechel. Ik schrijf verhalen en maak tabletop avonturen met allerlei extra’s voor o.a. het bordspel Dungeons and Dragons* (DnD) voor allerlei leeftijden.


Alle afleveringen

049 – Bedenkingen en bondgenoten. The Oneders

Aflevering 49 van The Oneders, nu als podcast! De bondgenoten verschijnen. De alliantie is helaas niet zo sterk als de banden tussen The Oneders. En Cookie werkt hard aan zijn daddy issues.

048 – Sagen in de stenen. The Oneders

Aflevering 48 van The Oneders, nu als podcast! The Oneders komen steeds dichterbij het kwaad. Maar voor nu… zien ze oude sagen voor hun ogen verschijnen.

047 – Verhalen en een (oude) vijand. The Oneders

Aflevering 47 van The Oneders, nu als podcast! De groep wordt weer herenigd, zij het met een ‘gevangen’ Mythrantar. Ze onderzoeken de ruïnes en stuiten op heel wat vreemde dingen…

DnDialoog – Sam van Campenhout (The Attic Dungeon)

Ditmaal spreken we de eerste Vlaming: Sam! We gaan het hebben over natuurlijk DnD, het maken van filmpjes en zelfs een boardgame lounge bar waar hij een rol in zal spelen? Ondertussen bespreken we ook wat ‘hot takes’ zoals racisme in en rondom DnD 😮 !

046 – Winden en wazen. The Oneders

Aflevering 46 van The Oneders, nu als podcast! De groep ziet zich genoodzaakt om te voet verder te gaan. Genji heeft zich de vorige keer afgesplitst… Ook moeten ze een plek vinden voor de hulptroepen. Een volle agenda voor The Oneders…

Ambience (DnD): calm, & cheerful

Die relaxte tune bij DnDutch? Die kun je nu op Spotify en iTunes vinden. Een ambience track voor jouw games thuis!
Streamklaar is het nog niet – daarvoor moet ik nog in wat juridische tekst duiken maar… We mogen weer aan tafel: veel plezier ermee 😀 .

Blast from the Past #1 met Flippy en Genji. The Oneders

Op 19 juni 2019 startte een groep avonturiers na een TPK. Deze groep is de Oneders. Op dinsdag volg je The Oneders, de Nederlandstalige DnD livestream. Maar er was een tijd voor de camera. Hierbij een kijkje in het verleden van Genji en Flippy via een Blast from the Past in een audioverhaal/podcast.

DnDutch 7 – Magie en Spreuken

DnDutch is de Nederlandstalige uitleg van Dungeons & Dragons 5e. Dit zowel in video’s op YouTube maar ook een heleboel plekken voor podcasts. Zoals hier!

In deze aflevering: Magie en Spreuken.

045 – Paars en polymorph. The Oneders

Aflevering 45 van The Oneders, nu als podcast! We gaan verder onder de paarse hemel. Blijkbaar strekt deze zich over heel Faerûn!

044 – Oproer en ongehoorzaamheid. The Oneders

Aflevering 44 van The Oneders, nu als podcast! Ze hebben Flippy gevonden. En er speelt van alles! Hij is… Echt vies. Owh, en de lucht wordt paars! WHAT!?